Головна Новини Суспільство медицина Вчені з'ясували, чому новий коронавірус найбільш заразний
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, чому новий коронавірус найбільш заразний

Серед кількох десятків відомих людству коронавірусів, новий - найбільш заразний. У цьому йому допомогла мутація.

31 березня 2020, 14:16 comments2162
Поділіться публікацією:
Вчені з'ясували, чому новий коронавірус найбільш заразний

Американські вчені пояснили, чому новий коронавірус найбільш заразний з нині існуючих. Дослідження провели в Університеті Міннесоти.

З'ясувалося, що настільки швидкому і агресивному поширенню по світу Covid-19 сприяла його мутація. В процесі своєї еволюції він навчився більш міцно чіплятися за людські рецептори, ніж будь-який інший коронавірус. На поверхні таких вірусів є так звані шипи. Так ось у нового коронавірусу вони набагато довші, ніж у його побратимів. Через це до людських клітин він чіпляється в чотири рази сильніше, пояснили дослідники.

Щоб зрозуміти механізм зараження, вчені використовували метод рентгенівської кристалографії. З'ясувалося, що, мутуючи, коронавірус знайшов нові стратегії вжаження людських клітин, які більш ефективні і дозволяють вірусу швидко передаватися від людини до людини і активно розмножуватися.

Зрозумівши цей механізм, вчені сподіваються якнайшвидше розробити ліки та вакцину від коронавірусу. Вони сподіваються створити препарат, який буде нейтралізувати вірус до того, як він почне розмножуватися і вражати нові організми.

"Якщо нові ліки, в основі якого будуть антитіла, зможе з'єднатися з вірусом міцніше, ніж людський рецептор, інфекція не зможе проникнути в клітку", підсумували дослідники.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що через спалах коронавірусу Чорногорія ввела комендантську годину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!