Головна Новини Суспільство медицина Комаровський розповів про небезпеку захисних масок
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розповів про небезпеку захисних масок

Тотальне використання захисних масок під час пандемії коронавірусу небезпечне і може прискорити поширення інфекції - Комаровський.

7 квітня 2020, 10:52 comments5695
Поділіться публікацією:








Комаровський розповів про небезпеку захисних масок

Використання захисних масок в умовах пандемії коронавірусу дуже часто буває неефектиним і навіть небезпечним, вважає Євген Комаровський. Як маски можуть допомогти вірусу інфікувати більше людей доктор розповів в на своєму каналі в YouTube.

З 6-го квітня влада зобов'язала всіх українців в громадських місцях носити захисні маски. Доктор Комаровський подібне рішення не підтримує. По-перше, маска ніяк не захистить здорової людини, оскільки коронавірус дуже маленький і легко проникає через її волокна, запевняє лікар. По-друге, захисні маски можуть прискорити поширення коронавірусу, якщо їх будуть носити люди хворі, але ще не мають симптомів. Тобто ті, що знаходяться в інкубаційному періоді.

Комаровський пояснив, як відбувається цей процес. Коли людина постійно знаходиться в масці, вона стає від дихання вологою і її весь час хочеться поправити. При цьому на ній накопичується величезна кількість вірусів, які потім потрапляють на руки, а з рук на різні поверхні. Доторкнувшись до них, стороння людина отримає свою дозу інфекції. Доктор запевняє, що від людини в інкубаційному періоді, якщо вона буде без маски, заразитися складніше. Це можливо тільки, якщо контакт з нею дуже близький.

У той же час Комаровський закликає носити захисні маски тим, хто вже хворіє і симптоми, як то кажуть, на лице. Маска стримує інфіковану слину і слиз під час кашлю та чхання. Таким чином набагато менше вірусу потрапляє в навколишнє середовище. Адже саме краплі з вірусом розлітаються на велику відстань, чого не спостерігається під час звичайного дихання. Саме тому ВООЗ рекомендує носити маски хворим, підсумував Євген Комаровський.


Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Комаровський рекомендує пити колу для профілактики коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!