Головна Новини Суспільство медицина Бронхіт чи пневмонія: як відрізнити симптоми
commentss НОВИНИ Всі новини

Бронхіт чи пневмонія: як відрізнити симптоми

Незважаючи на схожі симптоми, характер захворювань різний. При пневмонії запалення виникає безпосередньо в легенях, при бронхіті - в слизовій бронхів.

8 квітня 2020, 07:46 comments9891
Поділіться публікацією:
Бронхіт чи пневмонія: як відрізнити симптоми

Бронхіт і пневмонія вражають дихальні шляхи і тому мають схожі симптоми. Через це на початковому етапі складнощі з постановкою діагнозу можуть виникнути навіть у фахівців. Але відмінності все ж є. Про них розповіло видання Hearth.

Найголовніша відмінність між пневмонією і бронхітом — в характері захворювань. Якщо пневмонія в першу чергу атакує альвеоли в легенях, то бронхіт задовольняється бронхіальними трубками.

Бронхіт провокують віруси. Найяскравішим його симптомом при цьому залишається регулярний кашель: спочатку сухий, а через кілька днів мокрий. Колір мокротиння — напівпрозорий. Температура тіла може як підвищуватися, так і несподівано знижуватися до нормальної позначки. А от відчуття втоми супроводжує людину практично протягом всієї активної фази хвороби. Може виникнути біль в грудях.

Пневмонію найчастіше викликають бактерії. Хоча вірусна пневмонія також зустрічається. Інфекція вражає легені, іноді відразу обидва. Температура при пневмонії може бути вищою, ніж при бронхіті. До всього виникає озноб і слабкість. Людина при цьому втрачає апетит і, як наслідок, вагу. Також її постійно турбує біль в грудях і він набагато сильніший, ніж при бронхіті, особливо під час вдиху. Рідше у людини трапляється утруднене дихання.

Найчастіше запалення легенів може мати більш важкі наслідки, ніж бронхіт. Та й триває воно довше. До речі, підхід до лікування пневмонії та бронхіту також відрізняється. І тільки лікар може підібрати ефективні препарати, які не погіршать перебіг хвороби, а допоможуть впоратися з нею швидше.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Міністерстві охорони здоров'я зажадали робити розтин всім померлим від пневмонії українцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!