Головна Новини Суспільство медицина "Жодного випадку зараження COVID-19": Ляшко в Миколаєві вивчить регіональний феномен
commentss НОВИНИ Всі новини

"Жодного випадку зараження COVID-19": Ляшко в Миколаєві вивчить регіональний феномен

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко проведе ретельну ревізію лабораторних центрів та інфекційних лікарень Миколаєва

9 квітня 2020, 13:41 comments1786
Поділіться публікацією:
"Жодного випадку зараження COVID-19": Ляшко в Миколаєві вивчить регіональний феномен

Сьогодні заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко прибув в Миколаївську область, щоб з'ясувати причини унікального випадку, коли під час стихії міжнародної пандемії COVID-19, в регіоні як і раніше не зафіксовано жодного випадку зараження. Про це передає портал миколаївських звісток.

Так, сам Ляшко заявив, що він має намір перевірити роботу лабораторного центру, відвідати інфекційну лікарню в Миколаєві і подивитися, як працює мобільна бригада з відбору матеріалів у хворих для проведення ПЛР-аналізу на коронавирусное захворювання COVID-19.

"Я не думаю, що тут є помилки саме в тестуванні. Є питання, можливо, десь не працюють алгоритми, коли не вчасно доставляють матеріали в нашій лабораторії. Нещодавно тут в лабораторії була група вірусологів національного рівня, яка переглядала, налаштовувала всі алгоритми. Лабораторія повинна працювати бездоганно. Зараз подивимося установи охорони здоров'я, екстрену медичну допомогу, як функціонують мобільні бригади з відбору матеріалів, як сімейні лікарі направляють на відбір матеріалу. Подивимося, де можливий збій, а можливо, немає жодного збою, і Миколаївська область працює бездоганно", — сказав головний санлікар в бесіді з журналістами.

Після цього Віктор Ляшко вирушив зстворення обласного лабораторного центру, де проводить закриту нараду за участю головного санлікаря Миколаївщини Володимира Клочко та представниками адміністрації регіону для обговорення можливих передумов для так званого "миколаївського феномену".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що введення карантину в Миколаєві було сприйнято жителями міста досить агресивно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!