Підступний коронавірус: лікарі розповіли про моторошні наслідки самолікування

Специфічних ліків для лікування коронавірусу і препаратів з підтвердженою ефективністю в світі до сьогодні не існує.

Самолікування під час епідемії коронавірусу може бути небезпечним не тільки для здоров'я, але і для життя загалом. Про страшні наслідки домашньої терапії в ефірі одного з українських телеканалів розповіла лікар-інфекціоніст Катерина Булавінова.

Поки що не існує ніяких спеціальних ліків проти коронавірусу з доведеною ефективністю. Лікування проводять симптоматичне. Відповідно, тільки лікар може підібрати найбільш безпечну терапію.

Найстрашнішим наслідком коронавірусу є пневмонія. Саме вона викликає задуху, а згодом і смерть пацієнта. Якщо не звертатися до лікаря вчасно, наслідки можуть бути незворотними, каже Булавіна. Важким пацієнтам може знадобиться кисень і потужні антибіотики.

"Звичайно, всі хочуть якусь чарівну таблетку, однак її не існує. Я дуже прошу - не приймати ліки, ефективність яких в світі не доведена. Не скуповуйте ці препарати і не ховайте їх у себе вдома", - закликала українців лікар-інфекціоніст .

Лікар каже, що в Україні вже були випадки, коли люди купували і вживали самі ліки, про які начиталися в інтернеті. Надалі лікарям доводилося мати справу з моторошними ускладненнями, а пацієнти проходили через надважке лікування.

Найліпше рішення під час пандемії, підсумувала Булавіна, - звернутися до свого лікаря при перших же симптомах хвороби.

Раніше "Коментарі" розповідали про відмінності між бронхітом і пневмонією.