Головна Новини Суспільство медицина Небезпечний карантин: чим обернулася ізоляція для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечний карантин: чим обернулася ізоляція для українців

Карантин в Україні погіршив психологічний та емоційний стан українців і спровокував небезпечні симптоми.

11 квітня 2020, 08:01 comments4610
Поділіться публікацією:
Небезпечний карантин: чим обернулася ізоляція для українців

Ізоляція на карантині обернулася для українців появою небезпечних симптомів. Про це говорять результати дослідження, яке провела Соціологічна група "Рейтинг". Українці стали більше страждати на безсоння, а багатьох долає тривожність.

Нестабільна ситуація в країні та в світі в цілому, постійне перебування в замкнутому просторі і відсутність соціальних контактів на психологічному та емоційному стані українців відбилися вже через кілька тижнів після початку карантину. Серед найбільш тривожних симптомів, які почали помічати у себе люди, — втома, відчуття тривоги і відсутність сну.

Найменше до депресивного настрою схильні ті, кому за 50. Але ось безсоння на карантині їх стало мучити частіше.

Проблеми з настроєм і позитивним мисленням виникли у молодих людей у ​​віці від 18 до 39 років. Вони стали дивитися на життя в більш похмурих кольорах, кажуть соціологи. Також представники цієї категорії стали частіше скаржитися на ознаки депресії. Це пов'язано перш за все з тим, що як раз у молоді стиль життя змінився найбільше на період карантину. Вони були змушені відмовитися від звичних розваг, галасливих компаній, поїздок і елементів комфорту. Тоді як люди пенсійного віку не поміняли своє життя настільки радикально на час пандемії.

Що цікаво, що до тривожності і безсоння зараз більш схильні чоловіки. А жінки тимчасові незручності сприймають стійкіше.

Також варто відзначити, що хоча соціологи і відзначають зростання тривоги серед населення, критичним його назвати не можна. І як тільки українці повернуться до звичного життя, все може стати на свої місця.

Раніше "Коментарі" розповідали як впоратися з раптовим почуттям тривоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!