Головна Новини Суспільство медицина Буде повертатися знову і знову: в ВООЗ розповіли, коли закінчаться спалахи коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Буде повертатися знову і знову: в ВООЗ розповіли, коли закінчаться спалахи коронавірусу

Коронавірус буде повертатися окремими спалахами знову і знову, але в ВООЗ знають, як можливо цей процес зупинити.

13 квітня 2020, 08:17 comments12021
Поділіться публікацією:
Буде повертатися знову і знову: в ВООЗ розповіли, коли закінчаться спалахи коронавірусу

Коронавірус окремими спалахами буде повертатися знову і знову, заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ). Цей процес закінчиться тільки тоді, коли в світі винайдуть вакцину від Covid-19.

Іншого шляху, щоб побороти коронавірус, зараз не існує, вважає посланник Гендиректора ВООЗ Девід Набарро. Після ослаблення карантину по всьому світу в окремих країнах будуть фіксувати нові спалахи. Адже коронавірус — інфекційне захворювання і інакше, як створенням імунітету, його не подолати. При чому це можливо тільки, коли вакцина з'явиться в широкому вжитку і її зможуть ввести великій кількості людей, каже Набарро.

"Ми не знаємо поки що, чи буде коронавірус вражати людство хвилями, як грип. Але точно він буде переслідувати нас ще довго. Нам потрібна вакцина, яка нас захистить", — сказав посланник Гендиректора ВООЗ в ефірі каналу NBC.

А поки вакцини немає, кожна країна повинна створити таку систему охорони здоров'я, яка б дозволила швидко реагувати на нові випадки інфікування, ізолювати таких пацієнтів від суспільства і встановлювати контактних осіб. Лікарні в свою чергу, весь час повинні бути готові рятувати пацієнтів з коронавірусом, додав Набарро. Світових лідерів він закликав об'єднати зусилля в боротьбі з Covid-19, щоб вона стала набагато ефективнішою.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що США через коронавірус вперше в історії оголосили зоною масштабного лиха всю країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!