Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ назвали небезпечні наслідки масового відвідування церков на Великдень
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ назвали небезпечні наслідки масового відвідування церков на Великдень

Масове відвідування храмів на Великдень матиме негативні наслідки для всієї України, які стануть очевидними вже за тиждень.

14 квітня 2020, 10:17 comments2871
Поділіться публікацією:
У МОЗ назвали небезпечні наслідки масового відвідування церков на Великдень

У МОЗ розповіли про небезпечні наслідки масового відвідування церков на Великдень. Всі результати, досягнуті протягом місяця на карантині, будуть анульовані, вважає головний санлікар України Віктор Ляшко. Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

Чим обернеться небажання українців залишатися вдома на Великдень, стане ясно вже 24 квітня, говорить Ляшко. На 5-7 день після свята до лікарів почнуть звертатися ті, хто міг підчепити коронавірус під час служби. І це буде величезний потік людей. Відповідно всі зусилля, які докладалися для зупинки спалаху коронавірусу Covid-19 в Україні, зійдуть нанівець. Говорити про ослаблення карантину в такому випадку не доводиться.

Віктор Ляшко запевняє, що Міністерство охорони здоров'я робить все можливе, щоб мінімізувати ризик зараження під час великодньої служби. Навіть зустрічалися з Радою церков.

"Поки що в церквах було не так багато порушень. Це поодинокі випадки, коли віруючим дозволили заходити до церкви. Однак самі українці збираються біля храмів, ми фіксували масове скупчення людей. Були тісні контакти. Якраз вони можуть закінчиться тим, що буде сплеск інфікування коронавірусом ", — сказав головний санітарний лікар України.

Віктор Ляшко звернувся до українців з проханням дотримуватися карантину. Адже в даному випадку МОЗ може покладатися тільки на свідомість громадян.

"Не вистачить ні поліцейських, ні епідеміологів, щоб закрити і всіх людей, і храми", — підсумував Ляшко.

Раніше "Коментарі" розповідали про ситуацію з коронавірусом в Україні станом на ранок вівторка, 14 квітня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!