Головна Новини Суспільство медицина Чи може алкоголь перемогти коронавірус: у ВООЗ розповіли правду
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може алкоголь перемогти коронавірус: у ВООЗ розповіли правду

У ВООЗ закликають сліпо не довіряти міфам про алкоголь і коронавірус, а слідувати офіційним рекомендаціям.

16 квітня 2020, 09:08 comments2352
Поділіться публікацією:
Чи може алкоголь перемогти коронавірус: у ВООЗ розповіли правду

Перемогти коронавірус алкоголь не допоможе. У ВООЗ поставили крапку в цьому питанні і розповіли правду про популярний міф.

Алкоголь дійсно впливає на організм під час пандемії коронавірусу, але це негативний вплив, стверджують фахівці. Ризик заразитися Covid-19 у тих, хто регулярно вживає спиртні напої, тільки зростає. До того ж алкоголь може значно погіршити стан людини, якщо вона вже хворіє коронавірусом.

"Алкогольні напої негативно впливають на імунітет і знижують його. Надалі, ризик ускладнень стає вищим, а людина більш уразливою до інфікування коронавірусом", — повідомили у ВООЗ. До всього, алкоголь збільшує ризики загострення психічних розладів та домашнього насильства.

Організація закликає країни на час карантину обмежити доступ громадян до спиртного. Варто зазначити, що, наприклад, у США, де спалах коронавірусу найсильніший, всього за тиждень продажу алкоголю зросли майже на чверть.

Раніше через популярний міф про те, що алкоголь є відмінною профілактикою коронавірусу в Ірані померли кілька сотень людей. Вони отруїлися фальсифікованим алкоголем. Офіційно купити спитрні напої в країні зараз неможливо. Алкоголь опинився під забороною. Про це "Коментарі" розповідали раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!