Головна Новини Суспільство медицина Спалах коронавірусу серед медиків: інфекціоніст пояснила, чому хворіють українські лікарі
commentss НОВИНИ Всі новини

Спалах коронавірусу серед медиків: інфекціоніст пояснила, чому хворіють українські лікарі

Коронавірус підхопили кілька сотень українських лікарів, 223 з них знаходяться в лікарні під наглядом своїх колег

24 квітня 2020, 08:57 comments1867
Поділіться публікацією:
Спалах коронавірусу серед медиків: інфекціоніст пояснила, чому хворіють українські лікарі

Спалах коронавірусу серед українських лікарів спровокувало їх невміння правильно використовувати засоби індивідуального захисту. Про це в ефірі програми "Право на владу" заявила лікар-інфекціоніст Катерина Булавінова.

Інфекціоніст вважає, що прямо зараз для українських лікарів необхідно організувати навчання і розповісти, як використовувати захист ефективно. При чому мова не йде тільки про яке-небудь спеціальне обмундирування. Іноді медики ігнорують навіть елементарні речі: неправильно носять медичну маску, респіратори, і використовують рукавички.

"Тут питання вже не в тому, купили цей захист чи ні, важливо, чи вміємо ми правильно його використовувати", — каже Булавінова.

Вона не заперечує, що проблема з тим, що не скрізь лікарі забезпечені засобами захисту від вірусів повністю, існує. Але медики і самі підливають масла у вогонь, коли неправильно використовують те, що є.

"Якщо і далі робити вигляд, що все добре і проблеми тільки через гроші, то це нікуди не приведе. Потрібно використовувати ті ж респіратори і маски правильно, знімати костюм, як годиться, і за всіма правилами обробляти рук", — вважає лікар-інфекціоніст.

Саме обробка рук зараз є одним з принципових питань. Як приклад Булавінова навела одну зі столичних лікарень, де лікуються пацієнти з коронавірусом. Каже, що для лікарів в туалеті там залишили лише шматок господарського мила.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що з Італії повернулися українські лікарі, які допомагали рятувати хворих з коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!