Головна Новини Суспільство медицина Комаровський розповів, чи можна лікуватися борсуковим жиром
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розповів, чи можна лікуватися борсуковим жиром

У народній медицині борсуковий жир використовують, зокрема, для лікування псоріазу, застуди і кашлю

28 квітня 2020, 12:09 comments2173
Поділіться публікацією:








Комаровський розповів, чи можна лікуватися борсуковим жиром

Доктор Євген Комаровський виступив проти лікування застуди та кашлю борсучим жиром. Про це він розповів на своєму каналі в YouTube.

Борсуковий жир використовую найчастіше в народній медицині для лікування кашлю, бронхітів і застуди. Але нічого спільного з традиційною медициною це не має, каже Комаровський. Будь-яка спроба прописати пацієнту відповідні препарати — це шарлатанство, впевнений лікар-педіатр.

"Потрібно залишити борсукам борсуковий жир. Ефект можна теоретично обґрунтувати лише нанесенням жиру на шкіру, якщо йдеться про історичний аспект", — каже Комаровський.

Він розповів, що давно, коли ще не була розвинена традиційна медицина, людину могли змащувати борсучим жиром і загортати в шкуру тварин. Таким чином не було можливості тепловіддачі, температура тіла піднімалася, організму було простіше впоратися з інфекцією і людина могла одужати. Однак у сучасному світі немає необхідності в проведенні подібних маніпуляцій.

"Я поняття не маю, яке відношення має борсуковий жир до лікування. Залиште борсуків в спокої", — підсумував Євген Комаровський.


Раніше, нагадаємо, "Коментарі" розповідали, де, на думку доктора Комаровського, найбільше шансів заразитися коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!