Головна Новини Суспільство медицина Карантин привів до дефіциту донорської крові,- МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантин привів до дефіциту донорської крові,- МОЗ

Лікарі настійно рекомендують здавати кров донорів, оскільки її брак стає критичним

29 квітня 2020, 20:58 comments2383
Поділіться публікацією:
Карантин привів до дефіциту донорської крові,- МОЗ

Епідемія коронавірусу COVID-19 і національний карантин привів до того, що українські донори перестали регулярно здавати кров, із-за чого в медичних установах з'явилася її гостра нестача. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я на сторінці в Facebook.

При цьому відомство зазначає, що потреба в донорській крові залишається колишньою і вкрай необхідна для порятунку життя при ускладненнях під час операцій, ДТП, важких пологах і тому подібних екстрених випадках.

Крім того, медики відзначають, що під час карантину донори крові мають деякі переваги перед пересічними громадянами, згідно з постановою Кабміну.

"Нагадаємо, що постановою уряду донорам дозволено користуватися громадським транспортом в період карантину. Тому громадяни, які планують здати кров, можуть без проблем добратися для цього в лікарню", — підкреслює МОЗ

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лікарі категорично попереджають не терпіти головні болі або займатися придушенням за рахунок "спазмалгону". Вони можуть виникати з різних причин, але, якщо турбують напади часто, тоді необхідно сходити до лікаря на консультацію, можливо, організм сигналізує про серйозні проблеми. А своєчасне лікування допоможе уникнути багатьох проблем.

Отже, якщо вас турбує головний біль, тоді краще прийняти знеболювальні таблетку, зробити масаж голови або просто відпочити, щоб вона вщухла. Не можна терпіти головні болі, тому що одна біль породжує іншу, тільки вже більш сильну.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!