Головна Новини Суспільство медицина Комаровський розповів про користь хрону в профілактиці вірусних захворювань
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розповів про користь хрону в профілактиці вірусних захворювань

Комаровський розповів, що краще впорається з профілактикою вірусних захворювань - хрін чи імбир

14 травня 2020, 11:46 comments2723
Поділіться публікацією:








Комаровський розповів про користь хрону в профілактиці вірусних захворювань

Український хрін більш ефективний, якщо мова йде про профілактику вірусних захворювань. Про це розповів лікар Євген Комаровський. В той момент, коли при вживанні хрону на очах з'являються сльози, організм отримує додатковий захист від вірусів.

Саме поява сліз може включити імунну систему людини, каже медик. Справа в тому, що в сльозах міститься білок лізоцим, який є універсальним противірусним засобом. Коли людина плаче, частина рідини по носослізному каналу потрапляє якраз в порожнину носа. Відбувається природне промивання, та ще й з природним противіруснуим компонентом. Саме тому діти, які часто плачуть, рідше хворіють застудними захворюваннями, каже педіатр.

В процесі плачу і появи сліз і криється значна частина користі хрону як профілактичного засобу від вірусів. Український хрін дуже гострий і якщо їсти його в нормальних кількостях, то він неодмінно викличе сльози, каже Комаровський. Далі справа вже за лізоцимом, який запустить імунну систему і допоможе організму боротися з вірусами більш ефективно.

"Тому можемо припустити, що саме хрін, який провокує сльозу і може змусити нас шмигати носом, промиваючи його лізоцимом, посилює імунну систему організму. Я скажу, що хрін набагато ефективніше впорається з цим завданням, ніж імбир", — розповів Комаровський.

Справа в тому, що найбільш вразливими до вірусів э саме слизові оболонки, зокрема, носа. Лізоцим, який потрапить в ніс разом зі сльозами допоможе нейтралізувати ці віруси, пояснив лікар.


Раніше Євген Комаровський розповідав, чи безпечно їхати в цьому році на море.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!