Головна Новини Суспільство медицина Зарплати медикам можуть підняти на 50% - МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зарплати медикам можуть підняти на 50% - МОЗ

Підвищити зарплати українським медикам до 50% у МОЗ планують з липня

15 травня 2020, 12:49 comments2940
Поділіться публікацією:
Зарплати медикам можуть підняти на 50% - МОЗ

Українським медикам вже в липні можуть підвищити зарплати до 50%. Відповідну заяву міністра охорони здоров'я Максима Степанова опублікували на офіційному сайті відомства.

На скільки саме зростуть зарплати і у кого у Мінохоронздоров'я поки що не уточнюють. Там зараз повинні все детально розрахувати і передати цю інформацію в Мінфін, щоб потім отримати гроші з бюджету держави. Більш високі зарплати українські лікарі, в будь-якому випадку, отримають не раніше, ніж у липні.

"Наші медпрацівники повинні отримувати справедливу зарплату, а не те, що ми маємо зараз. Ми пропонуємо підвищити оплату праці до 50% і хочемо, щоб це трапилося з 1 липня. Це давня обіцянка, яка весь час відкладалася. Так ось настав час цю обіцянку виконати", — сказав Степанов.

Підвищувати оплату праці українським медикам будуть в рамках медичної реформи.

Разом з тим, за словами Максима Степанова, вже майже всі регіони повністю розрахувалися з лікарями за їхню участь у боротьбі з пандемією коронавірусу. Йдеться про 300-відсоткову доплату, яка була закладена у новий бюджет на 2020 рік. Раніше "Коментарі" розповідали, що першою областю, яка розрахувалася з лікарями повністю, стала Полтавська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!