Головна Новини Суспільство медицина Безпліддя та інтелект: медики назвали ускладнення від COVID-19, які залишаються на все життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Безпліддя та інтелект: медики назвали ускладнення від COVID-19, які залишаються на все життя

В Єльському університеті та Університеті Південної Каліфорнії вважають, що частина людей, які перенесли COVID-19, будуть мати довгострокові проблеми зі здоров'ям

20 травня 2020, 16:10 comments3156
Поділіться публікацією:
Безпліддя та інтелект: медики назвали ускладнення від COVID-19, які залишаються на все життя

Після численних досліджень пацієнтів, які перехворіли коронавірусом, вчені і медики прийшли до висновку: частина людей, які перенесли COVID-19, будуть мати довгострокові проблеми зі здоров'ям. Про це, зокрема, заявив кардіолог з Медичної школи Єльського університету Джозеф Бреннан.

Дослідники мають підстави вважати, що екс-носії коронавірусу будуть мати проблеми, пов'язані з пошкодженням легенів, серця, нервової системи і навіть інтелекту. Перш за все, на легких після вірусної пневмонії можуть залишитися рубці, які знижують здатність легенів поглинати повітря і перетворювати його на кисень. У людини виникає постійне відчуття дискомфорту і сухий кашель, кажуть в Університеті Південної Каліфорнії, припускаючи, що такі зміни в легеневій тканині можуть мати незворотний характер.

Крім того, після COVID-19 у людей спостерігається утворення тромбів, що може привести до інсультів. Є також думка, що коронавірус може вражати серцевий м'яз, викликаючи його запалення, а також гострий міокардит та серцеву недостатність.

У тих пацієнтів, у яких симптоми коронавірусу проявилися дуже яскраво, спостерігають пошкодження нирок. За словами медиків, пневмонія стає причиною утворення великої кількості води навколо легень, яку виводять сечогінними препаратами. Таким чином, навантаження на нирки стає в рази сильніше, і органи можуть не впоратися.

Численні дослідження доводять, що новий тип коронавірусу пошкоджує і центральну нервову систему, що може мати довгострокові наслідки для здоров'я. Медики з Китаю, проаналізувавши історії хвороби 214 госпіталізованих, кажуть, що третина мала неврологічні симптоми: запаморочення, головний біль, порушення свідомості, проблеми з зором, а також втрату смаку і нюху. Через тижні після одужання у людини можуть залишатися порушення уваги, концентрації і пам'яті, а також ураження периферичної нервової системи.

Деякі вчені схильні вважати, що коронавірус загрожує навіть чоловічим безпліддям. Мовляв, яєчка містять велику кількість рецепторів ACE2, у зв'язку з чим існує вірогідність їх пошкодження і подальшого безпліддя. Медики кажуть, що у чоловіків, хворих на COVID-19, з'являються проблеми з гормонами і зниженням фертильності.

Нагадаємо, медики лабораторно підтвердили 354 нових випадку коронавірусу в Україні — це на 106 осіб більше, ніж за минулу добу. Таким чином, станом на 9:00 ранку середи, кількість інфікованих у нашій країні становить 19230 людей. Про це повідомляє МОЗ України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!