Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ планують повернути санепідслужбу
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ планують повернути санепідслужбу

Ліквідація СЕС призвела до серйозних проблем, заявив глава МОЗ Степанов

28 травня 2020, 11:09 comments2334
Поділіться публікацією:
У МОЗ планують повернути санепідслужбу

В Україну можуть повернути санітарно-епідеміологічну службу. Так, МОЗ зайнявся питаннями створення нового санепідслужби у складі відомства. У нового підрозділу буде чітко визначений функціонал, пообіцяв міністр охорони здоров'я Максим Степанов. З такою заявою чиновник виступив на прес-брифінгу в четвер.

Так, глава МОЗ відзначив серйозну проблему, пов'язану з ліквідацією санепідемслужби.

"Ми розглядаємо створення протиепідеміологічної служби у складі МОЗ, яка виконувала б дуже чіткий функціонал – проведення всіх заходів, встановлення інфекційного контролю, реагування на відповідні ситуації",- сказав міністр.

У той же час Степанов підкреслив, що питання про виділення санітарно-епідеміологічної служби в окремий орган центральної виконавчої влади не розглядається.

Як повідомляв портал "Коментарі", нові випадки коронавіруса перестануть фіксувати в Україні до 22 червня, припускають у Мінохорониздоров'я. Про це в ефірі українського телеканалу ZIK розповів головний санлікар України. При цьому Віктор Ляшко попередив — це лише попередні прогнози і є ймовірність, що до цієї дати ситуація зміниться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!