Головна Новини Суспільство релігія Коли Україна перенесе дату святкування Різдва: Епіфаній розповів про календарну реформу
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна перенесе дату святкування Різдва: Епіфаній розповів про календарну реформу

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній розповів, чи слід сьогодні проводити реформу календарю та переносити Різдво

4 січня 2020, 14:10 comments3063
Поділіться публікацією:
Коли Україна перенесе дату святкування Різдва: Епіфаній розповів про календарну реформу

Поки що українці не готові до проведення календарної реформи та перенесення дат церковних свят за так званим "новим стилем". Про це заявив Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Зараз ми бачимо, що точаться певні дискусії щодо календарного питання, щодо реформи календаря, але це питання є досить складним, — каже Епіфаній. – Поки що український народ, як ми бачимо, не готовий до календарної реформи".

За його словами, коли в Україні буде повністю об’єднана українська православна церква, тоді легше буде ухвалити відповідне рішення. Епіфаній відзначив, що питання підіймалося, але зустріло супротив. Як він нагадав, Різдво й наразі святкують усі 25 грудня, різниця лише у календарях. Тобто, 7 січня за юліанським календарем і є 25 груднем.

Крім того, Епіфаній звернув увагу, що незрозумілим поки є момент щодо того, чи переносити лише Різдво Христове, або ж усі свята. Наприклад, тоді зсунуться дати святкування й Покрову, й Преображення.

"Потрібно тоді змінювати всю календарну систему, яка діє зараз в церкві. Церква загалом не проти. Але це поки що не на часі. Потрібно провести велику просвітницьку роботу", — заявив митрополит.

Так, в єпархіях планують зробити опитування, яке допоможе позитивно вирішити питання календарної реформи.

Раніше "Коментарі" писали, чому відрізняються дати святкування Різдва в Україні й світі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!