Головна Новини Суспільство релігія Філарет відкликав свій підпис з постанови про ліквідацію Київського патріархату
commentss НОВИНИ Всі новини

Філарет відкликав свій підпис з постанови про ліквідацію Київського патріархату

Почесний патріарх Філарет назвав Помісний собор "так званим"

10 січня 2020, 13:43 comments3998
Поділіться публікацією:
Філарет відкликав свій підпис з постанови про ліквідацію Київського патріархату

Почесний патріарх Філарет (Денисенко) відкликав свій підпис під постановою Помісного собору Української православної церкви, яким був ліквідований Київський патріархат. Відповідну заяву опубліковано на порталі Київського патріархату.

У своїй заяві Філарет вжив слово "так званий" щодо Помісного собору від 15 грудня 2018 року і попросив вважати свій підпис на постанові недійсною.

"На цю постанову посилаються чиновники міністерства культури України, які відмовляються здійснити державну реєстрацію постанови Помісного собору Української православної церкви Київського патріархату від 20 червня 2019 року... Через це патріарх Філарет повідомив міністру культури Володимиру Бородянському про відкликання свого підпису під постановою від 15 грудня 2018", – уточнюється в заяві.

Філарет наголосив, що УПЦ КП продовжує своє існування. Почесний патріарх користується офіційними бланками КП, нагороджує від імені цієї структури і вимагає виконання його розпоряджень від священиків ПЦУ.

Як повідомляв портал "Коментарі", Православна церква України засудила дії почесного патріарха Філарета (Денисенка) на архиєрейському соборі УПЦ КП, існування якої в новоствореної церкви заперечують.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!