Головна Новини Суспільство релігія Неправда від лукавого: в ПЦУ відповіли на демарш Філарета
commentss НОВИНИ Всі новини

Неправда від лукавого: в ПЦУ відповіли на демарш Філарета

У ПЦУ відзначили, що Філарет добровільно погодився ліквідувати УПЦ КП і увійти до складу ПЦУ

10 січня 2020, 19:02 comments2638
Поділіться публікацією:
Неправда від лукавого: в ПЦУ відповіли на демарш Філарета

В Православній церкві України стверджують, що рішення почесного патріарха Філарета про відкликання підпису під Постановою Помісного Собору УПЦ КП від 15 грудня 2018 р. про припинення окремого існування церкви не буде мати юридичних наслідків. Про це заявив заступник голови управління зовнішніх зв'язків ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря).

"Заява Патріарха Філарета про "відкликання підпису" під Постановою Помісного Собору УПЦ КП від 15 грудня 2018 р. про припинення окремого існування УПЦ КП та об‘єднання у єдину Помісну Православну Церкву — ще одне свідчення того, що владика встав на шлях неправди", — написав архиєпископ у своєму Facebook.

Єрарх зазначив, що Філарет своєю заявою підтвердив, що добровільно підписував Постанову Собору, а всі присутні там можуть засвідчити, що патріарх діяв усвідомлено. За його словами, це видно також на відеозапису засідання.

"Заявляючи не раз про те, що він з послідовниками нібито "вийшов з ПЦУ", владика знову і знову підтверджує як і свою приналежність до ПЦУ, так і дійсність Постанов Помісного Собору УПЦ КП та Об‘єднавчого Соброру 15.12.18, на основі яких він сам, разом з усім Київським Патріархатом, стали невід‘ємною частиною Православної Церкви України", — зазначив Євстратій.

Архієпископ також прокоментував процес відкликання підпису.

"Постанова Помісного Собору не є договором чи угодою, які можна розірвати. Так само і спадок та ім‘я Київського Патріархату належить Помісній Церкві, а не є приватною власністю одного ієрарха, якою він безуспішно прагне розпоряджатися на власний розсуд", — резюмував Євстратій.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Почесний патріарх ПЦУ Філарет (Денисенко) відкликав свій підпис під постановою Помісного собору УПЦ КП, яким було ліквідовано Київський патріархат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!