Головна Новини Суспільство релігія Поширення фейкових новин визнали гріхом
commentss НОВИНИ Всі новини

Поширення фейкових новин визнали гріхом

Вселенський патріарх Варфоломій і назвав фейкові новини великих гріхом, тому, що вони вводять в оману

10 лютого 2020, 14:18 comments1830
Поділіться публікацією:
Поширення фейкових новин визнали гріхом

Введення людей в оману шляхом поширення фейкових новин у церковному світі є гріхом. Про це заявив Вселенський патріарх Варфоломій в інтерв'ю грецькій радіостанції в Австралії, повідомляє Оrthodox Тimes. 

"Гріх вводити людей в оману фейковими новинами", — сказав Варфоломій. 

Водночас він назвав клонування вівці Доллі "зловживанням наукою та технологіями" і закликав до помірності. 

Вселенський патріарх також назвав великою небезпекою для православ’я етнофілетизм, тобто змішування національного із церковним. За його словами, відродженню цього явища сприяло падіння комуністичного режиму. 

"Передусім ми православні, а вже потім — греки, росіяни, болгари, українці тощо… Після падіння комунізму у церковному світі спостерігається відродження етнофілетизму", — наголосив він. 

При цьому Вселенський патріарх закликав пам’ятати, що християнство є основою європейської цивілізації. 

"Наш обов’язок, як представників церков, докладати більше зусиль для того, щоб європейці дотримувалися вчення Євангелія у своєму повсякденному житті. Ми маємо не відриватися від свого коріння і не забувати, що християнство є основою європейської цивілізації", — сказав патріарх Варфоломій.

Як повідомляло видання "Коментарі", представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Харлем Дезір висловив стурбованість з приводу низки положень українського законопроекту про протидію дезінформації, спрямованого на фактичний контроль засобів масової інформації на період російської агресії.

Нагадаємо, що 17 січня Мінкульт презентував основні положення законопроекту про протидію дезінформації. За порушення стандартів мають намір ввести адміністративну відповідальність за поширення дезінформації, за порушення правил спростування, надання відповіді та вимог прозорості – 5-10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. І передбачалася кримінальна відповідальність за системне і умисне масове розповсюдження дезінформації: обмеження або позбавлення волі від 1 до 7 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!