Головна Новини Суспільство релігія Православна церква хоче перенести на літо День всіх закоханих
commentss НОВИНИ Всі новини

Православна церква хоче перенести на літо День всіх закоханих

ПЦУ запропонувала перенести День всіх закоханих на 12 серпня, тому, що в цей день іменини святого

13 лютого 2020, 11:58 comments4373
Поділіться публікацією:
Православна церква хоче перенести на літо День всіх закоханих

Православна церква України розвіяла міф про Святого Валентина і закликає громадян святкувати День всіх закоханих 12 серпня. Про це прес-служба ПЦУ повідомила у Facebook.

У повідомленні говориться, що католики згадують пам'ять Валентина 14 лютого. Але не в загальному календарі, де в цей день вшановують святих Кирила і Мефодія, а в "Римському мартирологу", де вказані місцеві дні пам'яті. Православні відзначають цей день 12 серпня.

У ПЦУ також додали, що свято, який відзначають 14 лютого як день закоханих, насправді "не відповідає фактів з реального життя святого Валентина".

"Згідно з однією з найпопулярніших легенд, святий Валентин "вінчав закохані пари незважаючи на заборону жорстокого імператора Клавдія II". Нібито правитель вважав, що чоловіки, які не мають дружин і дітей, будуть кращими воїнами. Однак ця легенда містить значну помилки в хронології подій, адже в часи життя святого Валентина в III столітті взагалі ще не існувало особливого обряду церковного вінчання" , — вказують в церкві.

Уточнюється, що тоді церква вважала законним той шлюб, який "полягав у відповідності з громадянським законом і який закріплювався християнами через спільне причастя та оголошення перед членами громади".

"Варто також зауважити, що Папа Геласій канонізував святого Валентина в 496 році присвятив йому день пам'яті пам'ять 14 лютого. Ймовірно, це було зроблено для того, щоб витіснити язичницьке свято, яке відзначалося у Римі в ті часи і супроводжувалося жертвоприношення на честь плідності і материнства. Тому масова культура, власне, поєднує пам'ять християнського святого з язичницькими мотивами, які були поширені раніше, а згодом перетворила це ще й в комерцію, спонукаючи купувати подарунки", — наголошується в повідомленні.

У ПЦУ вказують, що православною церквою вшановуються кілька святих з ім'ям Валентин. Ймовірно, що святий, який згадується в масовій культурі 14 лютого, відомий в церковному календарі як святий Валентин Інтерамський (Італійський). Він, ймовірно, жив в італійському місті Терні в III столітті і був страчений 269 року.

"Ми, в Православній церкві України, закликаємо присвячувати істинної любові кожен день, виявляючи її до ближніх у своїх благих справах, замість того, щоб дарувати символічні матеріальні подарунки один раз в році", — повідомили у ПЦУ.

Як повідомляло видання "Коментарі", до дня всіх закоханих зірки Pornhub запишуть кожному особисту відео валентинку. Записати привітання вже погодилися Аса Акіра, Рід Джексон і Райан Крімер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!