Головна Новини Суспільство релігія Ватикан вперше відкрив архіви часів Другої світової війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Ватикан вперше відкрив архіви часів Другої світової війни

Істориків цікавлять дії папи Пія XII в часи Голокосту.

3 березня 2020, 18:24 comments2450
Поділіться публікацією:
Ватикан вперше відкрив архіви часів Другої світової війни

Сьогодні, 2 березня, в Ватикані відкрили архіви часів Другої світової війни, які раніше зберігалися в таємниці. Про це повідомляє BBC.

В ті часи головою католицької церкви був папа Пій XII, який займав Святий престол з 1939 по 1958 роки і якого іноді називали "папою Гітлера".

За даними деяких істориків, папа Пій XII закривав очі на нацистські злочини проти єврейського народу і нічого не робив для вирішення цього питання. Але у Ватикані наполягають, що він вів нехай і негласну, але активну роботу на благо і заради порятунку людей. Тому католицька церква ще в минулому році прийняла рішення про відкриття відповідних архівів.

Папа Франциск в свою чергу заявив, що церква не боїться історії, і розповів про "важкi часи" понтифікату Пія XII, в які "доводилося приймати болючі рішення". Також папа Франциск додав, що деяким такі рішення можуть здатися "не цілком прозорими".

Всі місця на вивчення документів, у яких мільйони сторінок, вже заброньовані вченими до кінця року. Десятки експертів готові приступити до вивчення питання. А професор історії Мюнстерського університету Хуберт Вольф стверджує, що "тато знав про масові вбивства євреїв".

Як повідомляв портал "Коментарі", Ватикан направив 700 тисяч респіраторів в Китай для захисту від коронавіруса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!