Головна Новини Суспільство релігія У ПЦУ розповіли про головні обмеження Великого посту
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПЦУ розповіли про головні обмеження Великого посту

Священики Синоду ПЦУ закликали постити не тілом, а душею

11 березня 2020, 12:55 comments2379
Поділіться публікацією:
У ПЦУ розповіли про головні обмеження Великого посту

Священнослужителі Української православної Церкви нагадали, що головною метою самого суворого православного посту перед Великоднем, є не роздільне харчування, а самодисципліна в своїх бажаннях, емоції та амбіції.

"Певний харчовий раціон — не мета посту, а лише засіб її досягнення. Як кажуть святі отці, ми постуємо тілом, щоб було легше постувати душі. Тому головними обмеженнями під час посту є обмеження власних бажань і стримування негативних почуттів, роздратованості, зневаги, осуду інших, гніву, а також видалення від зла, сварок, брехні", — підкреслюють в ПЦУ.

Також святі отці Церкви спростовують шкоду поста для організму, а навпаки, переконані, що правильний підхід до харчування і раціон з корисних продуктів тільки поліпшить самопочуття і допоможе позбутися від зайвих накопичень за зиму. Лікарі-дієтологи не заперечують, що Великий піст — це хороший привід фізичного оздоровлення, тим більше, що дозволено їсти не тільки прісні каші на воді, але овочі, фрукти та гриби.

"Шкідливі для здоров'я не пост, а вседозволеність... Душевного спокою і рівноваги можна досягти без фізичного спокою і позбавлення від всього зайвого, що обтяжує і відволікає. Спробуйте зменшити інформаційний шум, побудьте наодинці з собою і з Богом, приділіть час рідним, дітям, батькам, друзям, допоможіть нужденним, знайдіть час на те, на що раніше не вистачало, — і ви помітите, як оздоравливаетесь, знаходячи всередині і навколо себе втрачену гармонію", — додають православні священики.

Відзначимо, що в 2020 році Великий піст розпочався 3 березня і завершиться 18 квітня, за день перед настанням православної Пасхи — дати смерті і воскресіння Ісуса Христа, центральної фігури всіх християнських деномінацій.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що молодість організму і свіжість зовнішнього вигляду можна зберегти за допомогою харчування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!