Головна Новини Суспільство релігія Великдень в умовах карантину: про що домовилися Зеленський і глави церков
commentss НОВИНИ Всі новини

Великдень в умовах карантину: про що домовилися Зеленський і глави церков

В Офісі президента повідомили, що розробляють проект «Великдень вдома», щоб уникнути натовпів людей у церквах під час святкування

25 березня 2020, 17:50 comments5928
Поділіться публікацією:
Великдень в умовах карантину: про що домовилися Зеленський і глави церков

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з головами церков щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь у час карантину через коронавірус COVID-19 в Україні, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Як повідомив гарант, керівники церков розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн як відеоконференцію.

"Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість парафіян. Всі керівники церков погоджуються з цим", — зауважив Зеленський.

Крім того, на нараді обговорили можливість розміщення патрулів біля храмів і церков. Так, у разі великого скупчення людей вони будуть роз'яснювати парафіянам, що зараз збиратися натовпами небезпечно не тільки для них самих, а й для здоров'я оточення.

"Великдень зазвичай збирає в церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо і вже скоро презентуємо проект "Великдень вдома", який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами в церквах", — повідомив президент.

Нагадаємо, "Коментарі" інформували, що Кабінет міністрів України під час позачергового засідання одноголосно прийняв рішення про введення режиму надзвичайної ситуації по всій території країни. Також вирішили продовжити карантин, введений у зв'язку з поширенням коронавірусу, на 30 днів – до 24 квітня 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!