Головна Новини Суспільство релігія Великдень в умовах карантину: в ПЦУ пояснили, як освячуватимуть страви та коли можна відвідувати кладовища
commentss НОВИНИ Всі новини

Великдень в умовах карантину: в ПЦУ пояснили, як освячуватимуть страви та коли можна відвідувати кладовища

Священний Синод Української Православної Церкви прийняв рішення, як відзначатиметься Великдень цього року в умовах карантину

10 квітня 2020, 11:44 comments3395
Поділіться публікацією:
Великдень в умовах карантину: в ПЦУ пояснили, як освячуватимуть страви та коли можна відвідувати кладовища

Карантин вніс корективи у святкування Великодня цього року. Так, звичайні спільні посвячення верби та великодніх страв для мирян у храмах та на прихрамовій території проводити не будуть, щоби не допускати скупчення людей. Про це йдеться на сайті Української Православної Церкви.

Зазначається, що під час богослужінь у храмі мають бути присутні усього не більше 10 осіб – священнослужителі та церковнослужителі, чтеці та співці, інші особи, які беруть участь у звершенні богослужінь та забезпеченні трансляції. Однак всі матимуть подивитися службу онлайн. При цьому наголошується, що перебуваючи вдома та долучаючись до богослужіння за допомогою трансляції, миряни повинні слухати богослужіння і звершувати молитву перед іконою.

"Перебуваючи у домі як у храмі, додержуючи звичайних правил участі у храмовому богослужінні, не допускати ставлення до трансляції богослужіння лише як до перегляду видовища", — йдеться у повідомленні.

Крім того, вирішили організувати, за домовленістю з відповідними закладами, завчасне (протягом днів Страсної седмиці) освячення великодніх страв у місцях їхнього виробництва та продажу. Але якщо миряни не мали можливості у жоден з перелічених способів отримати благословення верби, великодніх страв, то дозволяється в день свята в час після прочитання відповідних молитов про благословення у храмах, окропити їх святою водою.

Слід зазначити, що відвідання священнослужителями і мирянами кладовищ у поминальні дні після Великодня та звершення на них заупокійних молитов перенесли на Троїцьку батьківську поминальну суботу.

Додамо, що протягом святкових днів, зокрема в неділю 12 квітня, суботу 18 квітня та неділю 19 квітня, у храмі буде перебувати черговий священнослужитель для індивідуального спілкування з парафіянами та задоволення їхніх релігійних потреб.

Раніше "Коментарі" писали, як українці збираються святкувати Великдень в умовах карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!