Головна Новини Суспільство релігія Зеленський затвердить два головних ісламських свята державними в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський затвердить два головних ісламських свята державними в Україні

Глава держави Володимир Зеленський анонсував внесення Курбана-Байрама і Ураза-Байрама в списку державних свят в Україні

18 травня 2020, 17:40 comments3728
Поділіться публікацією:
Зеленський затвердить два головних ісламських свята державними в Україні

Президент Володимир Зеленський повідомив, що в найближчі дні він планує підписати указ, згідно з яким Курбан-Байрам і Ураза-Байрам отримають статус державних релігійних свят. Про це передає агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на самого гаранта.

Таку заяву лідер української нації зробив під час зустрічі з представниками кримськотатарської громади. Зеленський пообіцяв, що підписаний ним указ буде опублікований на сайті Офісу президента і вступить в силу вже в найближчі дні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сьогодні, в День пам'яті жертв геноциду кримських татар, президент Володимир Зеленський пообіцяв представникам етнічної групи, що поверне аннексированный півострів до складу України.

"Тільки через понад 40 років вони (кримські татари, – ред.) отримали можливість повернутися додому. Здавалося, всі біди позаду. Але в 2014 році в результаті анексії Криму багато українців і кримських татар були змушені знову покинути свою землю, – пише президент України на своїй сторінці в Facebook. — Ми віримо, що обов'язково настане день, коли Крим повернеться в Україну. Кримські татари і українці повернуться в рідні будинки, зберуться за одним столом, щоб разом сказати: Bizim ve siziñ azatlığıñız içün! За вашу і нашу свободу! Вічна пам'ять усім жертвам геноциду кримськотатарського народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!