Головна Новини Суспільство Наука та освіта Переважна більшість абітурієнтів при здачі ЗНО не можуть викласти власних думок
commentss НОВИНИ Всі новини

Переважна більшість абітурієнтів при здачі ЗНО не можуть викласти власних думок

З кожним роком число, вступників до ВНЗ і які не вміють донести світові свою позицію, тільки зростає

16 серпня 2019, 07:57 comments4057
Поділіться публікацією:
Переважна більшість абітурієнтів при здачі ЗНО не можуть викласти власних думок

80% тестованих абітурієнтів під час зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з української мови не здатні самостійно сформулювати власну позицію щодо запропонованого дискусійного питання. Про це під час прес-конференції повідомив в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

"Протягом кількох років при проходженні ЗНО ми маємо обов'язкове завдання — "приватне висловлювання", в якому претендент повинен позначити власну точку зору, підтвердити її декількома аргументами, привести приклади і зробити висновок", — розповів Бойко.

Він зазначив, що з року в рік фіксується низький рівень здатності серед абітурієнтів викладу своєї думки.

"На жаль, наші діти не вміють висловлювати свої думки на тому рівні, який вимагає від них наш державний стандарт", — констатував педагог.

Крім того Бойко прочитав уривок зі спеціального виведення фахівців, для розуміння реальної картини.

"Оцінювання власної позиції учасників ЗНО свідчить про слабкий розвиток у випускників навичок побудови аргументованого тексту. 80% пройшли тестування, не здатні сформулювати свою позицію щодо запропонованого для дискусії питання. Підтвердити її необхідними аргументами не здатна 82% учасників. Половина тестованих взагалі не здатні навести приклади з власного читацького або художнього досвіду. А близько 40% з соціальної або історичного життя. О пів на робіт спостерігаються серйозні порушення логічності , Послідовності і несуперечності викладу. Здатність викладу своєї позиції в основному оцінено в 0 або 1 бал з чотирьох можливих. Що свідчить про досить низький рівень освоєння орфографічних, пунктуаційних, лексичних, граматичних і стилістичних норм української мови ", — уклав він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Міносвіти вже виклало процес проведення ЗНО в наступному році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://golos.ua/i/699718
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!