Головна Новини Суспільство Наука та освіта Через глобальне потепління зникне багато продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Через глобальне потепління зникне багато продуктів

Вчені повідомляють, що є велика небезпека втратити нам звичні продукти

16 серпня 2019, 21:04 comments3129
Поділіться публікацією:
Через глобальне потепління зникне багато продуктів

 У минулому році європейці раділи спеці, адже приблизно півтора місяця навіть в холодних Ірландії і Шотландії стовпчик термометра не опускався нижче 30 градусів.  Однак в результаті такої погоди стався неврожай деяких продуктів.  Виною цьому стали як морози, так і глобальне потепління.

 За словами вчених, зміни клімату загрожують зникненням звичних нам продуктів — від картоплі і бананів до морепродуктів і оливкового масла.

 Спочатку зникнуть кава і чай.  Вирощування рослин вимагає стабільної температури, хороших опадів і тропічного клімату.  Однак вже до 2050 року територія для вирощування чаю і кави скоротитися в 2 рази.  Зокрема за останні 50 років в основному постачальнику кавових зерен — Танзанії — врожайність скоротилася в два рази.

 Коньяк, віскі і пиво — теж на межі зникнення.  У Франції вже 6 століть роблять коньяк з винограду Уньі-блан або треббіано, закочуючи його в дубові бочки.  Однак підвищення температури в літній сезон робить виноград солодшим і він не підходить для виробництва коньяку.  Існує ймовірність, що вже через 50 років напій перестануть виробляти.

 Шоколад і арахіс також незабаром може зникнути.  Екстремальна спека порушує клімат при вирощуванні какао.  Будь-які зміни призводять до неврожаю.  Вже до 2030 року вирощувати шоколадні дерева стане невигідним.  Тільки за 40 років площа полів для вирощування какао скоротилася на 40%.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", учені розповіли про небезпеку роботи в нічні зміни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!