Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені пояснили, чому люди змінюють орієнтацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені пояснили, чому люди змінюють орієнтацію

Раніше серед людей існувала думка про особливий ген, який визначає нашу біологічну орієнтацію, але зараз вчені пояснили, що це швидше широкий спектр генетичних варіантів у поєднанні з екологічним і соціальним впливом. Повідомляє видання Science.

30 серпня 2019, 17:00 comments5699
Поділіться публікацією:
Вчені пояснили, чому люди змінюють орієнтацію

Сексуальна поведінка є дуже складним і не може бути спрощено визначено якимось одним фактором, згідно з результатами найбільшого дослідження з генетики сексуальної поведінки. Наявні дані свідчать про те, що деякі одностатеві стосунки частково успадковуються, а на деякі також впливає генетика, фактори навколишнього середовища і життєвий досвід.

Щоб визначити роль генетики в формуванні сексуальної поведінки, міжнародна команда вчених проаналізувала існуючі дані ДНК більш ніж 500 000 учасників дослідження, які надали свою інформацію у бази даних  UK Biobank і 23andMe, Inc. Використовуючи дослідження асоціації всього генома (GWAS), команда проаналізувала сексуальну історію, про яку повідомляли люди і порівняла її з мільйонами генетичних маркерів.

Хоча самооцінка сексуальної поведінки не завжди може бути чесною, дослідники змогли ідентифікувати певні генетичні маркери, пов'язані з одностатевою поведінкою. Ці маркери впливають як на сексуальну поведінку людини, так і на інші психічні та фізичні особливості, включаючи психіатричні, особистісні та репродуктивні характеристики. П'ять генетичних маркерів, були пов'язані з сексуальною поведінкою. Кожен з цих маркерів окремо має невеликий вплив на сексуальну поведінку людини, але вони можуть бути сформовані сотнями тисяч генетичних варіантів, які залежать від навколишнього середовища і життєвого досвіду людини.

"Тому ми можемо з упевненістю сказати, що не існує ні єдиної генетичної детермінанти, ні єдиного гена для одностатевого сексуального поведінки або сексуальної орієнтації.", — пишуть автори.

Вчені також попереджають, що дане дослідження не може допомогти людині визначити його сексуальну орієнтацію, воно швидше пояснює генетичні відмінності між чоловіками і жінками,  поведінку, привабливість та ідентичність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!