Головна Новини Суспільство Наука та освіта Інновації: у США будуть використовувати робота-змію для лікування інсультів
commentss НОВИНИ Всі новини

Інновації: у США будуть використовувати робота-змію для лікування інсультів

Цей робот здатний маневрувати по самим вузьким артеріях і може навіть запобігти смерті від хвороб, пов'язаних з інсультом і аневризмою.

30 серпня 2019, 14:30 comments1683
Поділіться публікацією:
Інновації: у США будуть використовувати робота-змію для лікування інсультів

Завдяки магнітному внутрішнього простору і "зростаючому" гидрогелю, зменшують тертя, ниткоподібний робот може плавно переміщатися по складним і обмеженим" середовищ, таких як судинні структури в тілі і мозку, описують інженери Массачусетського технологічного інституту (MIT) в Журнал Science Robotics.

Інсульт є причиною смерті номер п'ять і основною причиною інвалідності у Сполучених Штатах. Якщо гострий інсульт можна лікувати протягом перших 90 хвилин або близько того, показники виживаності пацієнтів можуть значно зрости.

Сучасні методи лікування мінімально інвазивні, але важкі. Щоб очистити згустки крові в мозку, хірурги проводять тонку дріт через головну артерію в тілі, часто через ногу або пах, в той час як випромінюючий флюороскоп робить фотографії і рентгенівські промені, щоб допомогти провести провід до мозку. Потім катетер або доставляє препарати, що знижують згусток, або пристрій отримує згусток. Але цей процес обтяжливий і вимагає спеціально навчених лікарів, які з часом піддаються радіаційному впливу.

Роботизована нитка, зроблена з водоудерживающих гидрогелей і матеріалів з 3D-печаткою, які використовують магніти для повзання і стрибка. Гидрогелевое покриття зберігає нитка гладкою і зменшує тертя більше ніж у 10 разів, у той час як магнетизм у другому шарі дозволяє хірургові за межами кімнати керувати і маневрувати ниткою по всьому тілу людини, зменшуючи вплив випромінювання від рентгеноскопов. Сердечник робота виготовлений з нікель-титанового сплаву, або нітінола, який згинається, але при цьому може повернутися до своєї природної форми, забезпечуючи гнучку намотування через вузькі судини. Разом різьба має діаметр кілька сотень мікрометрів.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", російські експерти провели соціологічне опитування серед роботів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!