Головна Новини Суспільство Наука та освіта Не алкоголізм: експерти назвали ще одну причину пити вино
commentss НОВИНИ Всі новини

Не алкоголізм: експерти назвали ще одну причину пити вино

Нове дослідження Кінгс-коледжу в Лондоні показує, що люди, які п'ють червоне вино в помірних кількостях, можуть мати більшу різноманітність кишкової мікробіоти, що є ключовою ознакою здоров'я кишечника.

30 серпня 2019, 14:00 comments3767
Поділіться публікацією:
Не алкоголізм: експерти назвали ще одну причину пити вино

У дослідженні взяли участь майже 3000 американців і англійців. Дослідникам вдалося вивчити вплив пива, сидру, а також червоних і білих вин на мікробіом кишечника. Про результати повідомляє журнал Gastroenterology.

"Хоча ми давно знаємо про надзвичайну користь червоного вина для здоров'я серця, це дослідження показує, що помірне споживання напою пов'язано з великою різноманітністю і більш здоровою кишковою мікробіотою, що частково пояснює його позитивні ефекти для здоров'я", — сказав автор дослідження Керолайн Ле Рой.

Це може бути пов'язано з активними речовинами, що містяться в червоному вині, відомими як поліфеноли. Ці хімічні речовини знаходяться в шкірці винограду і володіють протизапальними і антиоксидантними властивостями, які можуть допомогти живити мікробів, що живуть у нашому організмі. Дослідники також відзначили більш низький рівень ожиріння і "поганого" холестерину у любителів червоного вина.

"Хоча ми спостерігали зв'язок між споживанням червоного вина і різноманітністю кишкової мікробіоти, вживання червоного вина раз в два тижні, здається достатнім для спостереження ефекту." — додав Ле Рой.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!