Головна Новини Суспільство Наука та освіта Стало відомо, як переміщали масивні кам'яні блоки в стародавні часи
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як переміщали масивні кам'яні блоки в стародавні часи

Одна з головних особливостей давньогрецької цивілізації — це її архітектура. Вже давно вчені всього світу намагаються розгадати систему і необхідні прийоми для побудови таких масштабних будівель. Загадка полягає в тому, що в той час ще не було сучасних технологій, які могли б зробити подібні маніпуляції за короткий час.

30 серпня 2019, 13:15 comments3499
Поділіться публікацією:
Стало відомо, як переміщали масивні кам'яні блоки в стародавні часи

Відомо, що ще наприкінці VI століття нашої ери в людей вже були машини, подібні підйомним кранам, але до їх появи вони покладалися на похилі схили з колод і землі, які розбирали за підсумком. Нова теорія опублікована в журналі  Annual of the British School at Athens.

Експерт Алессандро Пьераттини з Університету Нотр-Дам висунув нову гіпотезу. Він розповідає, що ці блоки мають одну особливість — незвичайні поглиблення. Саме вони послужили методом переміщення, на думку Алессандро. Він припустив, що мотузки послужили для підйому кожного блоку на його місце, і згодом вони були витягнуті з поглиблень, як тільки блок був встановлений поряд з сусіднім каменем. Інші вчені відкинули цю теорію як технічно нездійсненне.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!