Головна Новини Суспільство Наука та освіта Виявилося, що люди кардинально вплинули на навколишнє середовище ще 3000 років тому
commentss НОВИНИ Всі новини

Виявилося, що люди кардинально вплинули на навколишнє середовище ще 3000 років тому

У всьому світі, люди досліджують появу сільського господарства для того, щоб відновити історичну послідовність людського впливу на природу.

30 серпня 2019, 12:30 comments2615
Поділіться публікацією:
Виявилося, що люди кардинально вплинули на навколишнє середовище ще 3000 років тому

Новий проект ArchaeoGLOBE прагне об'єднати знання істориків і археологів. Вони запросили 255 експертів з історії землекористування, щоб з'єднати їх знання про кожний регіон і створити картину світу ще до нашої ери. Перші результати були опубліковані в журналі Science і здивували багатьох.

Хоча найстаріший помітний антропогенний вплив почався незабаром після закінчення льодовикового періоду, коли сільське господарство призвело до появи перших міст, в дослідженні робиться висновок, що зміни прискорилися близько 3000 років тому.

Доктор Тім Денхем з Австралійського національного університету був одним з авторів. Його основний досвід полягає в ранньому впливі людини на Нову Гвінею, але він також зробив більш широкий внесок у вивчення Південно-Східної Азії і тропічного сільського господарства. Він розповів про неоднозначність наших знань, коли більше 10 експертів представили свої матеріали в одних регіонах, а два — в інших, це означає, що ці дати можуть змінюватися, але важливий урок, який слід  пам'ятати, полягає в тому, що для оцінки впливу людини необхідна більш довга історична перспектива.

Денхем додав, що одним із шляхів до сталого сільського господарства є використання деяких культур, які коли-то інтенсивно використовувалися, але тепер відкидаються, оскільки світ концентрується на вузькому діапазоні, який вважається найбільш прибутковим. Масштабні знання про історичні наслідки спадщини рослин можуть допомогти нагодувати світ менш руйнівними способами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!