Головна Новини Суспільство Наука та освіта Із узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули
commentss НОВИНИ Всі новини

Із узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули

Місто Кейптаун, що працює з місцевою програмою Shark Spotter, повідомляє про «повне зникнення» великих білих акул з Помилкового затоки за останні 18 місяців, йдеться у повідомленні, яке було передано численним ЗМІ на цьому тижні.

31 серпня 2019, 00:05 comments4510
Поділіться публікацією:
Із узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули

Між 2010 і 2016 роками дослідники реєстрували в середньому 205 спостережень за великими білими акулами на рік в районі Ложної затоки, 18-мильного басейну шириною 28 кілометрів у південно-західному куті Південної Африки, недалеко від міста Кейптаун. До 2018 року ця цифра знизилася до 50. Цього року ще не було жодного підтвердженого випадку.

Якщо ви колись бачили кадри або фотографії білої акули, яка з'являється з води в захоплюючому стрибку під час полювання на здобич, є велика ймовірність, що це було в Ложній затоці. Це поведінка непередбачувана і важко досліджувана, але вважається, що вона є засвоєною .

Поряд з проблемою великих білих акул, існує також побоювання з приводу потенційного побічного ефекту, який може вплинути на екосистему району. Як хижаки, вони відіграють центральну роль в управлінні екосистемою, контролюючи щільність видобутку і обмежуючи дрібних хижаків. Види також є головною силою для місцевої туристичної економіки.

Поки що немає ясного пояснення явного зникнення, але було багато припущень щодо нової групи касаток в місті. Зрештою, касатки — одні з небагатьох тварин, які можуть негайно вивести велику білу акулу з своїх мисливських угідь.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", російські експерти провели соціологічне опитування серед роботів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!