Головна Новини Суспільство Наука та освіта НАСА відобразило першу навалу на Марсі
commentss НОВИНИ Всі новини

НАСА відобразило першу навалу на Марсі

Mars Recoinnosance Orbiter (MRO) НАСА вдалося сфотографувати дуже круте подія біля Північного полюса Марса. Космічний корабель захопив лавину, яка підняла велику хмару червоного пилу в травні цього року, з допомогою своєї неймовірної камери HiRISE

11 вересня 2019, 19:00 comments3092
Поділіться публікацією:
НАСА відобразило першу навалу на Марсі

Те, що ми бачимо, — це наслідки того, що пухкі крижані брили падають вниз з 500-метрової скелі, піднімаючи пил з під  землі. Цей регіон знаходиться всього в 370 кілометрах від марсіанського Північного полюса.

Зображення було знято, коли висота MRO становила всього 318,2 кілометра, а дозвіл становило 32 сантиметри на піксель.

Хоча захоплення лавини є незвичайною і випадковою подією для науковців, відтавання полярної шапки це абсолютно нормально. Сезони Марса тривають удвічі довше, ніж їх аналоги на Землі, і з березня північне півкуля Червоної планети насолоджується весною. Однак вона скоро підійде і 8 жовтня відбудеться літнє сонцестояння.

Марс — найбільш вивчена планета в Сонячній системі, крім Землі. Завдяки численним роботизованим спостерігачам ми змогли поглибити наше розуміння його складності за багато десятиліть досліджень. Незважаючи на це, Червона планета продовжує дивувати, особливо коли у вчених є шанс зберегти щось унікальне, як ця лавина.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!