Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені виявили планету з дощем та хмарами
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили планету з дощем та хмарами

Невже в майбутньому жителі планети Земля зможуть переїхати?

12 вересня 2019, 18:30 comments3037
Поділіться публікацією:
Вчені виявили планету з дощем та хмарами

Комбінація спостережень з космічними телескопами і симуляціями дозволяє припустити, що планета K2 18b містить водяну пару в своїй атмосфері і може бути першою планетою, що обертається навколо далекої зірки і містить воду, адже саме вона є дуже важливим компонентом для життя.

"Водяний пар існує всюди у всесвіті", — говорить астроном Бьорн Беннеке з Університету Монреаля, який повідомив про потенційне відкриття в газеті, опублікованій 10 вересня на arXiv.org.

"Але зробити рідку воду не так просто; вам потрібний правильний тиск і температура. Ось що робить цю планету особливою".

Космічний телескоп Kepler, що працює на экзопланетах, виявив K2 18b в 2015 році. Планета обертається навколо тьмяною зірки червоного карлика на відстані близько 110 світлових років. Вона більше і важче Землі, приблизно в 2,5 рази більше радіуса Землі і приблизно в 8 разів більше її маси.

З самого початку це робить її планетою, не схожою на Землю. Але, що дивно, відстань планети від її зірки поміщає її в придатну для житла зону.

Але рідка вода, якщо вона існує на K2 18b, не означає, що щось живе — чи може жити на планеті.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!