Головна Новини Суспільство Наука та освіта На супутнику Сатурна виявили сліди вибуху
commentss НОВИНИ Всі новини

На супутнику Сатурна виявили сліди вибуху

Використовуючи радіолокаційні дані космічного корабля НАСА «Кассіні», нещодавно опубліковане дослідження представляє новий сценарій, що пояснює, чому деякі заповнені метаном озера на місячному супутнику Сатурна Титані оточені стрімкими ободами, висота яких досягає сотень футів. Вчені припускають, що вибухи зігріваючого азоту створили басейни у місячній корі

12 вересня 2019, 19:30 comments2540
Поділіться публікацією:
На супутнику Сатурна виявили сліди вибуху

Титан — це єдине планетное тіло в нашій сонячній системі, відмінне від Землі, яке, як відомо, має стабільну рідину на своїй поверхні. Але замість води, що падає з хмар і наповнює озера і моря, як на Землі, на Титані це метан і етан — вуглеводні, які ми вважаємо газами.

Більшість існуючих моделей, які описують походження озер Титана, показують, що рідкий метан розчиняє корінні місячні породи льоду і твердих органічних сполук, утворюючи резервуари, які заповнюються рідиною. На Землі водойми, які сформувалися подібним чином, розчиняючи навколишній вапняк, відомі як карстові озера.

Дослідження було проведено завдяки даним радара, які були зібрані орбітальним апаратом Cassini Saturn — місією, виконуваної Лабораторією реактивного руху НАСА в Пасадені, штат Каліфорнія — під час його останнього близького прольоту Титану, коли космічний корабель готувався до свого остаточного занурення в атмосферу Сатурна два роки тому.

"Ми не знайшли жодного пояснення, придатного для басейну карстового озера. Насправді морфологія більше відповідала вибухового кратера, де обідок утворений викидається матеріалом з внутрішньої частини кратера. Це зовсім інший процес", — сказав Мітрі.

Це абсолютно інше пояснення крутих кромок навколо цих невеликих озер, що було величезною загадкою. По мірі того, як вчені продовжують добувати скарбницю даних Кассіні, вони будуть збирати все більше і більше шматочків головоломки разом. Протягом наступних десятиліть ми будемо краще розуміти систему Сатурна.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!