Головна Новини Суспільство Наука та освіта Чому люди набирають вагу по мірі дорослішання
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому люди набирають вагу по мірі дорослішання

Багато людей з усіх сил намагаються контролювати свою вагу, коли стають дорослішими, але на жаль, іноді всі зусилля йдуть нанівець. Причину цього вирішили з'ясувати вчені зі Швеції

12 вересня 2019, 20:30 comments2180
Поділіться публікацією:
Чому люди набирають вагу по мірі дорослішання

Нове дослідження Karolinska Institutet, опубліковане в журналі Nature Medicine, розповідає, що набір ваги у віці залежить від обороту ліпідів у жировій тканині: він зменшується при старінні і допомагає набирати вагу, навіть якщо ми не їмо більше, ніж зазвичай або займаємося спортом.

Експерти досліджували жирові клітини у 54 чоловіків і жінок у віці. За цей час всі суб'єкти, незалежно від того, чи набрали вони або втратили вагу, показали зниження обороту ліпідів в жировій тканині, тобто швидкість, з якою ліпід (або жир) у клітинах вилучається і зберігається. Ті, хто не компенсував це, споживаючи менше калорій, набирали вагу в середньому на 20%.

Дослідники також вивчили оборот ліпідів у 41 жінок, які перенесли баріатричних хірургію, і з'ясували, що швидкість обміну ліпідів впливає на їх здатність утримувати вагу через 4-7 років після операції. Результат показав, що тільки ті, у кого був низький показник до операції, змогли збільшити свій обіг і зберегти процес втрати ваги.

"Результати вперше вказують на те, що процеси в нашій жирової тканини регулюють зміни маси тіла під час старіння способом, який не залежить від інших факторів", — говорить Пітер Арнер, професор медичного факультету Худдінге Каролінського інституту і один з основних авторів дослідження. Ці результати можуть привести до виявлення нових методів лікування ожиріння.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!