Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені пояснили, чому примати воліють одностатеві стосунки
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені пояснили, чому примати воліють одностатеві стосунки

У деяких видів звичайне одностатеві сексуальна поведінка поєднується високим рівнем формування внутриполового альянсу, що дозволяє припустити, що ці види поведінки можуть бути пов'язані

13 вересня 2019, 16:05 comments3386
Поділіться публікацією:
Вчені пояснили, чому примати воліють одностатеві стосунки

Вчені, чиї дослідження було опубліковане в науковому журналі sciencedirec, перевірили наявність такого зв'язку, порівнявши поведінкові і фізіологічні результати статевих зв'язків у самок бонобо (Pan paniscus).

Дослідники досягли певного результату завдяки аналізу поведінкових результатів після 971 статевого акту з участю n = 19 жінок, n = 8 дорослих чоловіків і суб-дорослих членів дикої, звичної громади бонобо. Також вони додатково зібрали n = 143 зразка сечі до і після статевих взаємодій для неінвазивного вимірювання окситоцину (ВІД), який модулює жіноче сексуальне поведінка і полегшує "співпрацю" з іншими видами.

Більшість сексуальних актів (65%) складалися з одностатевих пар жіночої статі. Діади самки вступали в значно більш сексуальні взаємодії, ніж міжстатевих діади.

У самок також спостерігалося збільшення в сечі після одностатевих відносин порівняно зі спарюванням з коханцями-самцями, що вказує на фізіологічну основу для підвищеної мотивації до потягу між жіночими особинами. Говорячи простою мовою, секс з жіночою статтю задовольняє бонобо більше.

Поява звичного одностатевого сексуального поведінки стало важливим кроком в еволюції співпраці поза спорідненості і парних зв'язків в одного з наших найближчих філогенетичних родичів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!