Головна Новини Суспільство Наука та освіта У центрі Чумацького Шляху виявлено жахливі бульбашки
commentss НОВИНИ Всі новини

У центрі Чумацького Шляху виявлено жахливі бульбашки

У центрі цього місця виходять колосальні бульбашки, виригали радіохвилі, виявлені з допомогою нового телескопа

13 вересня 2019, 18:00 comments2012
Поділіться публікацією:
У центрі Чумацького Шляху виявлено жахливі бульбашки

Такі структури є ознакою давнього сплеску активності з області навколо тепер щодо сонної надмасивної чорної діри в центрі галактики, повідомляють дослідники в журналі Nature.

Зображення ефірних бульбашок демонструє можливості радіотелескопа MeerKAT Південноафриканської радіоастрономічної обсерваторії. Готовий телескоп почав збирати дані навесні 2018 року.

Ці бульбашки простягаються на сотні світлових років вище і нижче площини Чумацького шляху. Вони вказують на "щось незвичайне, що сталося в галактичному центрі", говорить астрофізик Ян Хейвуд з Оксфордського університету.

Хейвуд і його колеги підрахували, що подія, пов'язана з величезною кількістю енергії — еквівалентно вибуху приблизно 100 зірок – відправило ознаки вибуху з області навколо чорної діри кілька мільйонів років тому. Вони також припускають, що швидкі, електрично заряджені частинки, які утворюються в цьому випадку, прискорюються магнітними полями і створюють радіохвилі.

Проблиск нових фрагментів мозаїки може допомогти вченим визначити походження деяких раніше виявлених дивацтв, оскільки бульбашки охоплюють безліч таємничих структур, відомих як радионитки, високі тонкі смуги, виявлені в 1980-х роках. Хоча поки неясно, як утворюються нитки, новий аналіз пов'язує їх з радиопузырьками, що може дати поштовх до подальших вивчень.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!