Головна Новини Суспільство Наука та освіта Австралійська обсерваторія зробила великий крок у вивченні перших зірок у Всесвіті
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралійська обсерваторія зробила великий крок у вивченні перших зірок у Всесвіті

Перші зірки у Всесвіті жили далеко в минулому і померли занадто швидко. Інструменти для їх вивчення ще недостатньо гарні, щоб пояснити вченим, що з ними відбувалося протягом довгого часу. Однак дослідники не стоять на місці і вже зробили невеликий, але дуже важливий крок на зустріч новим відкриттям.

16 вересня 2019, 17:23 comments4268
Поділіться публікацією:
Австралійська обсерваторія зробила великий крок у вивченні перших зірок у Всесвіті

В широкосмуговому масиві Murchinson, радіообсерваторії в Австралії, в 10 разів покращилися дані про ранній всесвіту. Про це поліпшення повідомляється в статті, доступній на сервері препринтів ArXiv.

Обсерваторія була спроектована з однією метою: вивчити епоху реионизации (EoR). В цей період відбулося утворення перших зірок.

Детальніше про виникнення зірок

Приблизно через 380 000 років після Великого вибуху Всесвіт нарешті Всесвіт став досить холодним, щоб протони і електрони могли утворити атоми водню. Потім протягом сотень мільйонів років (так звані космічні темні століття) водень збирався в хмарах до тих пір, поки він в кінцевому підсумку не розпався на перші зірки. Світ перших зірок був настільки інтенсивним, що він відірвав електрони від водню (процес, званий іонізацією). "Визначення еволюції EoR є надзвичайно важливим фактором для нашого розуміння астрофізики та космології", — йдеться в заяві провідного автора д-ра Ніколь Баррі з Мельбурнського університету.

Команда вчених вивчає специфічну емісію нейтрального водню, відому як 21-сантиметрова лінія. Сигнал важко вловити, так як він дуже слабкий, і між його джерелами і людством багато інших галактик і об'єктів.

Майбутні обсерваторії зможуть краще вивчати зірки першого покоління і допоможуть відповісти на багато загадок, які належить розгадати. Очікується, що ці перші зірки в сотні, якщо не в тисячі разів більше нашого Сонця.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!