Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені пояснили, як чай впливає на мозок
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені пояснили, як чай впливає на мозок

Нещодавнє дрібномасштабне дослідження шукає відмінності в зв'язності в мозку людей, які регулярно п'ють чай, і тих, хто рідко це робить. Висновки видаються обнадійливими, але потрібно набагато більше роботи

16 вересня 2019, 20:05 comments4639
Поділіться публікацією:
Вчені пояснили, як чай впливає на мозок

Витративши всього кілька хвилин на пошук корисного для здоров'я чаю, ви отримаєте сотні переваг. Проте, незважаючи на загальновизнану думку людей про те, що чай може зцілювати всі хвороби, знайти істотні докази, що підтверджують ці твердження, набагато складніше. Це особливо актуально при пошуку користі чаю для здоров'я мозку. Теорії опубліковані в журналі medicaltoday.

На жаль, поки немає ніяких переконливих доказів наявності певних зв'язків між вживанням чаю і психічним здоров'ям. Але незважаючи на це, одне дослідження показало, що депресивні симптоми рідше у літніх людей, які пили чай регулярно.

Деякі вивчення зосередилися на більш специфічних когнітивних перевагах гарячого напою. Один експеримент, в якому взяли участь всього 58 учасників, прийшов до висновку, що вживання чорного чаю підвищує увагу і пильність.

А от свіже дослідження, проведене Національним університетом Сінгапуру, додає трохи більше інформації, яка в даний час вже є. Але його результати не підтверджені, тому вважати їх достовірними поки не можна.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!