Головна Новини Суспільство Наука та освіта Учені випробували новий метод лікування ВІЛ і домоглися успіху
commentss НОВИНИ Всі новини

Учені випробували новий метод лікування ВІЛ і домоглися успіху

Медики вперше звернулися до CRISPR-Cas9, щоб вилікувати синдром набутого імунодефіциту

17 вересня 2019, 18:30 comments2662
Поділіться публікацією:
Учені випробували новий метод лікування ВІЛ і домоглися успіху

У Китаї випробували новий метод лікування СНІДу. Медики застосували особливі локуси бактерій і архей, що складаються з прямих повторюваних послідовностей, які розділені унікальними послідовностями (CRISPR-Cas9). Про новий експеримент повідомляє видання technology.org.

Пацієнтом став 27-річний чоловік. Йому поставили діагноз СНІД ще в 2016 році, а через два тижні з'ясувалося, що у нього також лімфобластний лейкоз, тому потрібно термінове втручання. Чоловікові запропонували протестувати трансплантат кісткового мозку, розроблений з використанням CRISPR-Cas9, щоб позбутися від гена CCR5 він провокує білок. Його вірус використовує для того, щоб отримати доступ до клітин зараженої людини.

Через 19 місяців після експериментального лікування, проведеного влітку 2017 року, у пацієнта була досягнута повна ремісія лейкемії.

"Подальше підвищення ефективності редагування генів та оптимізації процедури трансплантації повинно прискорити процес лікування", — сказав Ден Хункуй, провідний автор дослідження.

Незважаючи на відносно невелику ефективність лікування, Ден вважає його успішним, вказуючи на те, що ще належить з'ясувати, чи є процедура безпечною.

Дослідницька група не виявила будь-яких побічних ефектів, пов'язаних з втручанням, проте для виявлення потенційних "нецільових ефектів" і проведення "інших оцінок безпеки" як і раніше зазначаються більш довгострокові і більш глибокі дослідження.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!