Експерти розповіли, чи може Місяць вплинути на ваше здоров'я

Місяць утримує людський розум в полоні з незапам'ятних часів. Протягом століть люди в усьому світі поклонялися йому як важливого божеству, вважаючи, що супутник Землт володіє реальною силою впливати на їх життя - і їх здоров'я

У дослідженні, опублікованому в журналі Spotlight, йдеться про те, що на даний момент у світі проживає сотні та тисячі вчених, які досі не змогли розкрити всі таємниці Місяця. Адже природний супутник Землі завжди зачаровував людський розум. Протягом століть люди поклонялися йому, вивчали його і посилалися на нього, щоб передбачити напрямок свого життя і, що звучить досить дивно, стан здоров'я.

Виявилося, що супутник впливає на життя на нашій планеті і природні механізми таким чином, який, мабуть, здавався природним сотні і тисячі років тому. У повню корали випускають яйця, а гамети знаходяться в репродуктивному божевіллі.

Також відомо, що гравітаційне тяжіння між Місяцем і Землею спричинює морські припливи - підйом і падіння моря.

Широко поширена думка полягає в тому, що місяць впливає на настрій і психічний стан здоров'я, а повний місяць може зробити людей більш агресивними.

Свіже дослідження показало, що психіатричні установи приймають у повні більше людей, ніж зазвичай. Також в цьому році вчені зі Швейцарії та США проаналізували дані 17 966 осіб, які проходили лікування в 15 різних психіатричних відділеннях протягом 10 років. Це дослідження не знайшло доказів зростання агресії в "місячний" час.

Тому на даний момент ніхто не може сказати точно, як супутник Землі впливає на психіку людини, але вивчення триває і незабаром експерти обіцяють опублікувати ще кілька теорій, які цілком можуть стати правдивими в майбутньому.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!