Головна Новини Суспільство Наука та освіта Експерти розповіли, чи може Місяць вплинути на ваше здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, чи може Місяць вплинути на ваше здоров'я

Місяць утримує людський розум в полоні з незапам'ятних часів. Протягом століть люди в усьому світі поклонялися йому як важливого божеству, вважаючи, що супутник Землт володіє реальною силою впливати на їх життя - і їх здоров'я

17 вересня 2019, 22:25 comments2417
Поділіться публікацією:
Експерти розповіли, чи може Місяць вплинути на ваше здоров'я

У дослідженні, опублікованому в журналі Spotlight, йдеться про те, що на даний момент у світі проживає сотні та тисячі вчених, які досі не змогли розкрити всі таємниці Місяця. Адже природний супутник Землі завжди зачаровував людський розум. Протягом століть люди поклонялися йому, вивчали його і посилалися на нього, щоб передбачити напрямок свого життя і, що звучить досить дивно, стан здоров'я.

Виявилося, що супутник впливає на життя на нашій планеті і природні механізми таким чином, який, мабуть, здавався природним сотні і тисячі років тому. У повню корали випускають яйця, а гамети знаходяться в репродуктивному божевіллі.

Також відомо, що гравітаційне тяжіння між Місяцем і Землею спричинює морські припливи — підйом і падіння моря.

Широко поширена думка полягає в тому, що місяць впливає на настрій і психічний стан здоров'я, а повний місяць може зробити людей більш агресивними.

Свіже дослідження показало, що психіатричні установи приймають у повні більше людей, ніж зазвичай. Також в цьому році вчені зі Швейцарії та США проаналізували дані 17 966 осіб, які проходили лікування в 15 різних психіатричних відділеннях протягом 10 років. Це дослідження не знайшло доказів зростання агресії в "місячний" час.

Тому на даний момент ніхто не може сказати точно, як супутник Землі впливає на психіку людини, але вивчення триває і незабаром експерти обіцяють опублікувати ще кілька теорій, які цілком можуть стати правдивими в майбутньому.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!