Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Нові дослідження показують, що регулярне вживання грибів може знизити ризик виникнення раку простати. Результати дослідження опубліковані в журналі medicaltoday.
У першому дослідженні такого роду японські науковці виявили зв'язок між вживанням грибів і зниженням ризику раку простати. Хоча масштаб ефекту відносно невеликий, результати, ймовірно, надихають на подальші дослідження.
Лікування цього типу раку постійно поліпшується, але поки що немає жодного способу повного лікування, або методу його запобігти.
Для нового дослідження вчені взяли дані з когортного дослідження Міягі і в цілому вони мали доступ до даних про 36 499 японських чоловіків у віці від 40 до 79 років. Вони стежили за цими людьми приблизно 13,2 роки.
Вчені використовували опитувальники для збору інформації про раціоні харчування, історії хвороби та рівні фізичної активності, також статус куріння, звички вживання алкоголю.
Потім вони призначили кожного учасника в одну з п'яти груп в залежності від споживання грибів:
майже ніколи: 6,9% учасників
один або два рази на місяць: 36,8%
один або два рази на тиждень: 36,0%
три або чотири рази в тиждень: 15,7%
майже кожен день: 4,6%
У тих, хто їв гриби не менше одного разу на тиждень, відносний ризик раку простати був на 8% нижче, ніж у тих, хто їх не їв взагалі. Ті, хто їв гриби три або більше разів на тиждень, мали ризик на 17% нижче.
Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!
Новини партнерів
Новини