Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Кажуть, що багато з антиоксидантних властивостей томатів обумовлені червоним пігментом, який називається лікопін. Згідно з новим дослідженням, опублікованим в журналі Molecular Nutrition & Food Research, рівні лікопену, абсорбованого в томатній їжі, значно знижуються, якщо в неї додати велику кількість заліза, яке в свою чергу в достатку знаходиться в м'ясі.
Вчені з Університету штату Огайо перевірили кров і травну рідину невеликої групи учасників (всього сім молодих студентів чоловічої статі) після того, як вони випили коктейль з томатного екстракту. Половина команди отримала коктейль, доповнений "залізом", а решта випили склянку без.
Результати показали, що учасники, з першої групи, мали значно нижчі" рівні лікопіну у своєму тілі.
"Це може мати потенційні наслідки кожного разу, коли людина вживає що багате лікопіном і залізом, — скажімо, соус Болоньєзе або збагачені залізом пластівці з додаванням томатного соку"
Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!
Новини партнерів
Новини