Головна Новини Суспільство Наука та освіта Учені знайшли універсальний засіб від стресу
commentss НОВИНИ Всі новини

Учені знайшли універсальний засіб від стресу

18 вересня 2019, 21:00 comments1926
Поділіться публікацією:
Учені знайшли універсальний засіб від стресу

Згідно з новим дослідженням, опублікованим в журналі AERA Open, всього 10 хвилин ігор з кішками і собаками можуть призвести до різкого зниження рівня гормонів стресу.

Психологи з Університету штату Вашингтон (WSU) зібрали 249 студентів всього за тиждень до екзаменів і розділили їх на чотири групи.

Перша група могла погладити та погратись з кількома кішками і собаками протягом 10 хвилин, в той час як друга група спостерігала, як інші гралися з тваринами. Третя група подивилася 10-хвилинну слайд-презентацію із зображеннями милих істот, а четверта — сиділа без будь-якого стимулу, але їм сказали, що вони зможуть погладити тварин через 10 хвилин. До і після сеансів у всіх учасників була проведена перевірка слини на рівень кортизолу, основного гормону стресу в організмі.

Ні для кого не було несподіванкою, що у групи, яка зазнала 10 хвилин ласки пухнастих друзів, було значно менше кортизолу, ніж в будь-якій іншій групі.

"Ми вже знали, що студентам подобається спілкуватися з тваринами, і це допомагає їм відчувати більше позитивних емоцій", — заявила Патриція Пендрі, доцент кафедри людського розвитку WSU і співавтор дослідження.

Не ясно, як домашні тварини впливають на психічний стан або благополуччя людини в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!