Головна Новини Суспільство Наука та освіта З'явилася нова теорія про причини вимирання неандертальців
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася нова теорія про причини вимирання неандертальців

Нове дослідження припускає, що поширена сучасна інфекція була причиною швидкого вимирання неандертальців

23 вересня 2019, 17:27 comments1858
Поділіться публікацією:
З'явилася нова теорія про причини вимирання неандертальців

З моменту знаходження першої офіційної скам'янілості неандертальців в 1856 році наукове співтовариство замислювалося над тим, що могло вбити цей вид 40 000 років тому. Теорії варіювалися від руйнівних тропічних хвороб до катастрофічного льодовикового періоду, викликаного зміною клімату. Тепер, нове дослідження, опубліковане в "Анатомічних записах", пропонує менш драматичного, але не менш смертельно винуватця: інфекцію вуха.

"Неандертальці важливі, оскільки вони служать для нас дзеркалом", — сказав виданню автор дослідження Ентоні Пагано.

"Неандертальці і Homo Sapiens (сучасна людина) випробували паралельний еволюційний процес на різних континентах — Homo Sapiens в тропічній Африці і неандертальці в помірній Євразії".

Фізичні антропологи і анатоми голови і шиї реконструювали хрящову євстахієву трубу (CET) неандертальців, використовуючи кісткові орієнтири та інформацію про більш ніж 300 черепів. CET слугує сполучною ланкою між середнім вухом і постназальными дихальними шляхами, є життєво важливим компонентом верхніх дихальних шляхів і є "невід'ємною частиною " нормальних фізіологічних функцій", таких як аерація через середнє вухо і врівноваження тиску. Порівняно з сучасними людськими скелетними структурами, CET неандертальців був більш плоским, що робить його більш схильним до блокування бактерій середнього отиту, відповідальних за інфекції вуха. Хоча важко сказати напевно, який мікроб є винуватцем, наявність кісткових уражень всередині слухового проходу є відмінною рисою хворобливого процесу, пов'язаного із середнім отитом.

До теперішнього часу роль CET і хвороб неандертальців були недостатньо вивчені, але автори відзначають, що розуміння того, як функціонувало середнє вухо цього раннього вида гомінідів, може допомогти нам зрозуміти, як розвивалися наші власні тіла.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, про те, доурение марихуани може привести вас до ожиріння, а регулярне споживання загрожує втратою апетиту. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!