Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені пояснили, що змушує нас забувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені пояснили, що змушує нас забувати

Виявилося, що процес «забування» проходить у певній фазі сну

24 вересня 2019, 17:00 comments2209
Поділіться публікацією:
Вчені пояснили, що змушує нас забувати

Втрата пам'яті є необхідною частиною добре функціонуючого мозку, стверджує дослідження, опубліковане в журналі Science.Воно показало, що мозок може мати спеціалізований набір нейронів, які активно впливають на нашу пам'ять і викреслюють незначні спогади з голови.

Клітини відомі як нейрони, концентрують меланін-гормон, або, як його називають скорочено MCH. Ці елементи мозку раніше були відомі тим, що виробляли гормон, що стимулює апетит, але тепер вважається, що вони також контролюють активне руйнування спогадів під час швидкого сну. Це унікальна фаза у ссавців і птахів, яка пов'язана з яскравими сновидіннями.

Подивившись на мозок мишей, команда виявила, що більшість (понад 52%) клітин MCH спрацьовує, коли миші знаходяться в стані швидкого сну, порівняно з 35%, коли миші сплять. Разом з цим вони показали, що MCH посилають повідомлення у гіпокамп, "штаб-квартиру" пам'яті мозку.

Використовуючи деякі генетичні параметри, вони "створили" мишей, які могли або включати, або виключати свої нейрони MCH. Вони виявили, що миші з активованими нейронами MCH насправді мали порушення пам'яті під час серії тестів. На подив учених, вони виявили, що активація клітин скорочує час, який миші проводять, обнюхуючи нові об'єкти, порівняно зі звичними, в той час як відключення клітин MCH дає протилежний ефект.

"Ви коли-небудь замислювалися, чому ми забуваємо про давні мрії?", — сказав у своїй заяві доктор філософських наук, директор Центру нейронаук SRI International Томас Килдуфф.

"Наші результати показують, що запуск певної групи нейронів під час швидкого сну контролює та дає мозку запам'ятовувати нову інформацію після гарного відпочинку", — додав він.

Роль сну і пам'яті до цих пір не до кінця зрозумілі. Тим не менш, є надія, що ця робота може прокласти шлях до досліджень, які поглиблять наше розуміння проблем пов'язаних з пам'яттю станів, таких як хвороба Альцгеймера.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, про те, доурение марихуани може привести вас до ожиріння, а регулярне споживання загрожує втратою апетиту. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!